Welkom op de website van De Schepper - De Temmerman

Met duiven van Freddy Vandenheede, Zingem en Gaby Vandenabeele, Dentergem naar de top.
In de provincie Oost-Vlaanderen, niet ver van Gent, ligt Merelbeke. In 1985 werd er in de Wielewaalstraat begonnen met duiven van vader Leon. Van bij de aanvang werd er door Herman en Marita prachtig gepresteerd op de snelheid en halve fond. Maar de lat werd hoger gelegd en uitblinken op de zware halve-fond vluchten (300 tot 600 km) werd de doelstelling. Daarom werden vanaf 1989 duiven bijgehaald bij wijlen Rene Vandenheede en later bij zoon Freddy Vandenheede met wie een nauwe band bleef bestaan. Meteen werden de resultaten een stuk constanter en echte topresultaten bleven niet uit.
Maar om de absolute top te bereiken toog Herman naar Dentergem bij grootmeester Gaby Vandenabeele. Daar werden vanaf 1992 regelmatig eieren van de kweekkoppels getransfereerd naar Merelbeke. De kruising van deze topkolonies was de gouden bron waaruit menige klasse duiven werden geteeld. En de successen bleven dus niet uit: 1994: 5 nationaal Brive 7520 d.- 1996 : 1 nationaal La Souterraine 10530 d. - 1997 : 2 nationaal Bourges 10.531 d. Maar het noodlot sloeg toe: op 3 januari 1998, in het holst van de nacht, brandde de volledige hokinstallatie af. De brandweer kon enkel de kweekduiven redden maar 24 weduwnaars en hun duivin en 80 jonge duiven van 12 dagen oud werden levend verbrand. Enkele weken later en door de vele aanmoedigingen van de vrienden werd opnieuw gestart. En opnieuw werd op korte tijd aangeknoopt met de successen bekroond met de titel van Algemeen Provinciaal Kampioen Oost-Vlaanderen 2000 en dit van ongeveer 15000 leden.

De hokken
Voor elke bezoeker valt het onmiddellijk op: Herman en Marita beschikken over geen mega accommodatie maar over een hok van slechts 15 meter waarop 24 kweekkoppels, 28 weduwnaars met hun duivin en een 100-tal jonge duiven gehuisvest zijn. Zij spelen er door gebrek aan ruimte het totale weduwschap waarbij de weduwnaars samen met hun duivin gespeeld worden. De hokken zijn 3 m diep waardoor er voor de hokken een gang van 1 m loopt wat heel praktisch is voor de verzorging. De hokbodem is voorzien van houten roosters en tijdens het sportseizoen wordt er op de bodem van de speelhokken een dikke laag bonenstro gelegd wat het zowel voor jong als oud gezellig maakt.